Zs. Simon chce zaviesť celoživotné poľovné lístky, vláde sa nápad páči

30.01.2013 Bratislava

Bratislava 30. januára (TASR) – Exminister pôdohospodárstva a podpredseda opozičného Mosta–Híd Zsolt Simon by chcel, aby poľovné lístky platili celoživotne. Poľovníci by si ich tak nemuseli obnovovať každých päť rokov. Myšlienka, ktorú dnes predostrel v Národnej rade (NR) SR v rozprave k novele zákona o poľovníctve, sa zapáčila aj šéfovi agrorezortu Ľubomírovi Jahnátkovi (nominant Smeru-SD).

"Chcem apelovať na to, aby vládna strana Smer-SD doplnila do tohto návrhu zákona, že poľovný lístok je celoživotný," uviedol Simon. Každý poľovník potrebuje zbraň a na to musí mať zbrojný pas. Pravidelné predlžovanie poľovníckeho preukazu tak podľa neho stráca zmysel.

S návrhom súhlasil aj minister Jahnátek. "Osobne som tiež za to, aby bol poľovný lístok celoživotný. Tiež ma štve, keď si ho musím každých päť rokov obnovovať. Zabudnem na to a vyradia ma. To je problém," pripustil Jahnátek. Je však podľa neho potrebné vyriešiť financovanie zložiek, ktoré zabezpečujú výkon práva poľovníctva na nižšej úrovni. Pri pravidelnom obnovovaní preukazov sa totiž platia poplatky, ktoré smerujú do štruktúr poľovníctva.
 

Vyberte región